20 Aralık 2007 Perşembe

Lazer epilasyonla ilgili merak ettikleriniz

-Gerçekten Epilasyon sonuç veriyor mu?
Uzun çalışmalar sonucu Amerika'da FDA laser'in kalıcı kıl azalmasına yol açtığını onaylamıştır. Tedavi seanslarının bir seferden fazla olmasının kıl miktarını azalttığı ve tekrarlanan tedaviler ile istenen kalıcı etkiyi yükselttiği ortaya çıkmıştır.

-Lazer epilasyon kalıcı mıdır?
Lazer uygulamasının gerektiği gibi yapıldığı durumlarda ekin bir kalıcılık vardır. Ancak sarı, beyaz, gri ve kırmızı kıllar kesin olarak lazere cevap vermez.

-Hangi bölgelerde tedavi yapılabilir?
Lazer, yüz bölgesinde dudak üstü, şakak, sakal bölgesi, boyun ve çene dahil olmak üzere kollar, bacaklar, göğüs, sırt, bikini bölgesi, el ayak parmakları, bütün vücutta istenmeyen kıllar üzerinde etkilidir.

-Lazer epilasyon ağrılı bir işlem midir?
Lazer tedavisi esnasında duyulan rahatsızlık hissi genellikle hastaların bekledikleri acı hissinden daha azdır. Ağda ve iğneli yöntem gibi eski metodlarla kıyasladığında hastalar lazerin oluşturduğu etkiyi çok daha konforlu bulmaktadır.

-Acı duyar mıyım?
Hayır.

-Bronzlaştığımda lazer epilasyon yaptırabilir miyim?
Evet, Kliniğimizde kullanılmakta olan etkin lazer (Cynosure Smart Cool Epil) soğutma teknolojisi her cilt tipine güvenle uygulanır.

-Seanslar arasında veya sonrasında bronzlaşabilir miyim?
Eğer seans sonrası güneşlenmeyi planlıyorsanız yüksek koruma faktörlü, örneğin SPF 30 gibi bir losyon kullanmalısınız. Aksi takdirde ciltte hiper veya hipo pigmentasyona sebep olabilirsiniz. Bu tip renk değişimleri genellikle 6 ay sonunda geçecektir.

-Koyu tenli (Afro-Amerikan alt yapısında bir cilde sahip) kişilere lazer uygulanabilir mi?
Çok koyu renkli veya siyah tenlerde kullanılan en güvenilir lazer uzun dalga boylu ND:YAG lazerlerdir.

-Seans süresi ne kadardır?
Her tedavinin süresini epilasyon yapılacak vücut bölgesi ve kıl yoğunluğu belirler. Örneğin, erkeklerde sakal istenmeyen yanak bölgesi yada boyun altı, koltuk altı zaman olarak kısa sürerken, erkek sırtı ya da göğsü, bayanlarda bacaklar gibi bölgeler alanın kıl yoğunluğuna bağlı olarak daha uzun olacaktır.

-Açık ten ve koyu renk kıla sahip bireylerde tedavi nasıl sonuç verir?
Bu grupta olanlar Laser Epilasyon için idealdir. Birkaç seansta azalma görülecektir. En iyi sonucu almak için belli aralıklarla tekrarlanan seanslar gerekir. Çünkü lazer tedavisi anajen evredeki kılları etkilemektedir. Vücudumuzdaki tüylerin hepsi aynı anda aynı fazda değildir. Kıllar sürekli 3 ayrı faz içinde değişimdedir. Zaten tedavinin tek seferde bitmemesi de bu değişimden kaynaklanmaktadır.

-Lazer epilasyonun yan etkileri var mıdır?
Tedaviyi izleyen birkaç dakika içinde, ciltte kızarıklık ve ufak kabarcıklar oluşur. Ancak bunlar 30 dakika kadar kısa sürede geçer.

-Lazer epilasyon sağlık açısından zarar verebilir mi?
Hayır. Çünkü Lazer non-iyonize (iyonize olmayan) enerjidir. Bu da hücre mutasyonunu etkilemediğinin göstergesidir. Epilasyonda kullanılan tüm lazer tipleri yalnızca kıl folliküllerini hedefler.

-Tedavi sonrası nelere dikkat etmeliyim?
Normal günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. İlk gün çok sıcak olmayan ılık bir duş alınabilir. Yapılan bölge yüz ise; kış dahil olmak üzere yüksek koruma faktörlü ürün kullanılması tavsiye edilir. İşlem sonrası oluşabilecek cilt kızarıklığı ve ufak izler kısa bir süre sonra kendiliğinden geçecektir. Gerekli görülürse medikal kremler kullanılır. Tedavi öncesi ve sonrası 36 saat direkt güneş ışığına çıkılmaması tavsiye edilir

Hiç yorum yok: